Yogakort for Barn

Yogakort for barn er en perfekt måte å utforske yoga sammen med barna på en spennende og lærerik måte.
Meningen er å vekke barnas interesse for yoga og samtidig øke kunnskap om dyr og natur.

Om Kortene:

Kortene er laget for barn i barnehagealderen, men kan også brukes med barn i førskolealder eller eldre barn.

Kortene kommer in en koselig pose som inneholder 31 yoga kort – disse inneholder enkle yoga-stillinger og øvelser, noen enkle pusteøvelser og et informasjonskort.

På baksiden av hvert yoga-kort er det litt informasjon om de forskjellige dyrene, instruksjoner om hvordan du kan utføre yoga-stillingen og fordeler med denne stillingen. Hver stilling er ment å fremme de ulike egenskapene dyrene har – styrke, tålmodighet, vennlighet, fokus, kreativitet osv.

Mange av stillingene er modifiserte former av tradisjonelle yoga-stillinger (asanas). Navnene på mange av stillingene er blitt endret for å gi barna en mer spennende opplevelse av yoga.

Hva betyr de ulike fargene?

Yoga-kortene er klassifiserte med ulike farger som representerer ulike typer stillinger:

Slik bruker du yogakortene:

Bruk kortene når du vil og hvor du vil – hjemme, i skogen, i barnehagen, på skolen. Gjør yoga sammen med barna og opplev yogas hemmeligheter sammen.

Introduser en yoga-stilling om gangen, eller sett noen yoga-stillinger sammen for å skape en magisk og meningsfylt fortelling/sekvens.

Les instruksjonene på kortene for barnet. Utforske og undre sammen med dem. Finn ut mer om de foskjellige dyrene. Beveg dere som de, snakk som de, pust som de. Lag fortellinger sammen med barnet. La barnets fantasi løpe fritt.

Viktige Ting å Huske På:

Husk at yoga er en praksis. La barna gjenta stillingene flere ganger. La dem kjenne hvordan pusten og øvelsene påvirker kroppen. La dem leke litt mens de beveger kroppen sin. Hjelp dem ved å minne på å slappe av i skuldrene, forene pust og bevegelse på en måte som faller naturlig for dem. Det skal aldri gjøre vondt, men det er greit å bli sliten! Avslutt gjerne yoga-timene med en liten meditasjon!

Det å praktisere yoga med barn er en ny måte å kommunisere med barna på. Det handler om å lære og utforske på en morsom og trygg måte. Det handler om å støtte barna til å uttrykke sine tanker, følelser, kreativitet og fantasi, og samtidig gi dem et verktøy som kan hjelpe dem å takle ulike utfordringer både nå og senere i livet.

Målet er å gi barna en positiv opplevelse av yoga og gi dem en forståelse av de ulike yoga-stillingene. Så ha det enkelt og gledelig og fokuser ikke på perfekt justerte stillinger. De kan lære om justering i senere alder. La barna leke, skape og ha det gøy!

yoga for barn

Tilbakemeldinger

«Tusen, tusen takk for yogakortene. De er HELT FANTASTISKE! Vi har lekt sammen med barna flere ganger allerede, og i går tok barna kortene selv og lekte alene uten oss voksne. De er ikke så nøye med stillingene/posisjonene ennå men det er mye latter og de har så mye glede av å prøve å få det til! Og de har også brukt kortene til å fortelle historier og vise hva dyrene gjør. Latter, glede og bevegelse. Takk igjen!»

– Anita Paduch

«Tusen takk! De kom i postkassen min i dag og jeg er henrykt! Du møter barnet på yogamatten med en barneyogalærers varme, et medmenneskelig fokus, en kunstners øye og en pedagogs bankende hjertet. Jeg er ufattelig stolt over å ha fått være læreren din og helt “yogahøy” på kvaliteten du bringer inn i dette.»

– An Magritt Seeland

«Kjempefine kort! de var umiddelbar suksess, vi har allerede gjort 9 stillinge , og dattera på 10 vil vanligvis ikke være med å gjøre yoga. Hun syntes det var mye gøyere  å gjøre det med kortene.»

– Tine  S. Østby

«Yogakortene er helt fantastiske! Heldige er alle barn (og voksne) som får ta del i dem:). Jeg gav kortene i dåpsgave i går og holdt også faddertalen basert på kortene. Tok gjestene blant annet med på en liten yogisk reise med kortet ditt «Pustebamse»! Stor suksess! Takk igjen, Oksana.»

– Kristine Bull-Engelstad

«I dag kom yoga-kortene. De er så fine! Jeg merker at de er laget med visdom og kjærlighet! takk ☺»

– Monica Benne, Barn i Balanse

«Takk for fine kort! Har brukt dem hver dag etter de kom i posten, og barna elsker dem! Det første de spør om når de kommer i barnehagen!»

– Isabell

«Anbefales! Barna synes det er kjempegøy»

– Karianne Spenser

«Nydelig kort, gleder meg til å gi dem bort og være med å bruke dem.»

– Kjærsti Glendrange

Gratis hefte!

Hjelpemidler i barneyoga