HEi! Jeg heter sara

Yogakort for barn

Yogakort for barn er en perfekt måte å utforske yoga sammen med barna på en spennende og lærerik måte. Meningen er å vekke barnas interesse for yoga og samtidig øke kunnskap om dyr og natur.

Du kan bestille yoga kortene på e-post, melding eller på facebook!

om yogakortene

Kortene er laget for barn i barnehagealderen, men kan også brukes med barn i førskolealder eller eldre barn. Kortene kommer in en koselig pose som inneholder 31 yoga kort – disse inneholder enkle yoga-stillinger som etterligner dyr, noen enkle pusteøvelser og ett informasjonskort. Yoga-stillingene båt, sykkel og regnbue er inkludert for å hjelpe med å skape magiske fortellinger.
yogakort for barn

På baksiden av hvert yoga-kort er det litt informasjon de forskjellige dyrene, instruksjoner om hvordan du kan utføre yoga-stillingen og fordeler med denne stillingen. Hver stilling er ment å fremme de ulike egenskapene dyrene har – styrke, tålmodighet, vennlighet, fokus, kreativitet osv.

 

Mange av stillingene er modifiserte former av tradisjonelle yoga-stillinger (asanas). Navene på mange av stillingene er blitt endret for å gi barna en mer spennende opplevelse av yoga.

Hva betyr de ulike fargene?

Yoga-kortene er klassifiserte med ulike farger som representerer ulike typer stillinger:

Slik bruker du yogakortene:

Bruk kortene når du vil og hvor du vil – hjemme, i skogen, i barnehagen, på skolen. Gjør yoga sammen med barna og opplev yogas hemmeligheter sammen.

 

Introduser en yoga-stilling om gangen, eller sett noen yoga-stillinger sammen for å skape en magisk of meningsfylt fortelling/sekvens.

 

Les instruksjonene op kortene for barnet. Utforske og undre sammen med dem. Finn ut mer om de foskjellige dyrene. Beveg dere som de, snakk som de, pust som de. Lag fortellinger sammen med barnet. La barnets fantasi løpe fritt.

 

Viktige ting å huske på:

Husk at yoga er en praksis. La barna gjenta stillingene flere ganger. La dem kjenne hvordan pusten og øvelsene påvirker kroppen. La dem leke litt mens de beveger kroppen sin. Hjelp dem ved å minne på å slappe av i skuldrene, forene pust og bevegelse på en måte som faller naturlig for dem. Det skal aldri gjøre vondt, men det er greit å bli sliten! Avslutt gjerne yoga-timene med en liten meditasjon!

 

Det å praktisere yoga med barn er en ny måte å kommunisere med barna på. Det handler om å lære og utforske på en morsom og trygg måte. Det handler om å støtte barna til å uttrykke sine tanker, følelser, kreativitet og fantasi, og samtidig gi dem et verktøy som kan hjelpe dem å takle ulike utfordringer både nå og senere i livet.

 

Målet er å gi barna en positiv opplevelse av yoga og gi dem en forståelse av de ulike yoga-stillingene. Så ha det enkelt og gledelig og fokuser ikke på perfekt justerte stillinger. De kan lære om justering i senere alder. La barna leke, skape og ha det gøy!

 

Tilbakemeldinger

Her finner du ideer til hvordan du kan bruke barne-yoga kortene på ulike måter!

barneyoga timer inspirasjon

Her finner du inspirasjon til dine egne spennende og lærerike barneyoga timer!

saras verden

Her kan du bli bedre kjent med jenta på kortene og hennes venner!

barneyoga meditasjon pust og avspenning

Her finner du litt informasjon om meditasjon, pust og avspenning.

La oss holde kontakten!

Meld deg på her om du er interessert i kurs og workshops om barneyoga og vil høre mer om kommende arrangementer!

Jeg sender kun mail om det som er relevant og kun når det er relevant, så du vil ikke bli spammet. Du kan melde deg av når som helst.