Introduksjon til Meditasjon, Pust og Avspenning

Avspenning, Barneyoga, Meditasjon, Pust

Meditasjon:

Avslutt gjerne yoga timene med en liten meditasjon. Meditasjon er en viktig del av yoga praksisen. Den hjelper til å vende fokus innover, være til stede, roe ned hjernen og nervesystemet. I barne-yoga bruker vi både helt enkle meditasjoner der barna dykker inn i egen stillhet og noen andre teknikker/kriyaer som passer for barn.

Pust:

Pust er et viktig element i yoga praksis. Den senker tempoet, bringer ro og balanse i sinn og kropp, hever bevissthet og hjelper med å komme mentalt og fysisk på plass i seg selv.

I yoga måler vi ikke tid, vi teller pust. Ett pust tilsvarer ett innpust og ett utpust. Lær barna å puste. La dem kjenne i kroppen hvordan luften fyller magen, brystet og halsen. La dem kjenne hvordan pusten virker på kroppen. Pust sammen med barna. Det er nyttig både for deg og barna dine.

Du kan finne mange pusteteknikker her på bloggen min.

Avspenning:

Avspenning (Savasana), i yoga- kortene kalt som “Manet” stillingen, er en av de viktigste yogastillingene og den beste stillingen for dyp avspenning. Det er en integrerings opplevelse der du lukker øynene og lar kroppen din synke ned i et hav av fred og ro, og bare puster din naturlige pust.

Den passive delen av yogapraksisen er like viktig som den aktive og brukes mellom øvelsene, på slutten av yogatimen eller i meditasjon. Ved hjelp av denne enkle øvelsen kan du på kort tid få stresset ned og få ro i kropp og sinn.