Ideer til bruk av barneyogakort

Barneyoga, Barneyogakort

Her er noen ideer til hvordan du kan bruke dine barneyoga kort!

  Bli kjent med kortene

  La barna til å bli kjent med og yogakortnene – ta på dem, se på bildene, utførske, prøve noen stillinger. Det er en barneyoga time i seg selv.

   Fortell om Sara

   Fortell om Sara – jente som er på bildene. Beskrivelse om Sara finner du på en av kortene (info kort.). Bli med Sara på oppdagelsestur, møt vennene hennes. La Sara veilede barna inn i yoga stillingene, la dem gjøre som Sara. Det er en spennende måte å utforske yoga på – gjennom barns språk.

    Velg et favoritt dyr

    La barna velge et yogakort med favorittdyre hver. Snakk om dyrene de har valgt, utforske og undre sammen med dem – hvordan dyrene ser ut, hvor mange ben den har, hva spiser den. Snakk med barna hvilke egenskaper dyrene har. La barna imitere dyrene, bevege som de, lage lyder som de, kanskje puste som de, også videre. Fremme de egenskaper dyrene har når barna går inn i stillinger- sterk, tålmodig, snill, fokusert,vennlig, stor…. Det står litt info om dyret på hvert yoga kort men det er lurt å finne ut mer om dyrene på forhånd.

     Snu kortene opp ned

     Snu yogakortene med bildet ned og la barna trekke et kort. Vis bildet til barna og la dem imitere dyret som er på kortet. La alle barna etter vært få trekke yoga kort. Ha det som en lek. Hvordan kjennes det å være som en bjørn? Eller som en ku? Eller som en frosk?

     Lag en fortelling

     Lag en fortelling sammen med barna. Gå tur med Sara i dyreparken, sykle i skogen eller seile ut i haven og møte vennene hennes. Hvilke venner vil barna møte kan de velge selv. La barna bruke fantasi og komme med innspill. Velg 5-7 dyr og varier øvelsene i samsvar med tema.