Biepust

Barneyoga, Pust

Biepust er en yoga sekvens i seg selv som inkluderer både pust og bevegelse. Denne sekvensen vil hjelpe barna å lande i seg selv, gi god klangstemme og øke barns kunnskap om natur. Biepust pusteteknikken med lang utpust virker beroligende, reduserer stress, angst, sinne og frustrasjon. Den renser halsen og klargjør sinnet. Aktiverer ikke bare evnen til å snakke, men også å lytte. Åpningen av brystet i denne pusteøvelsen vil til og med øke oksygennivået i kroppen.

Start med å fortelle barna om bier og hvilken betydning for oss mennesker og for hele jorden de har. Visste du at de kan fortelle hverandre hvor de skal fly for å finne honning?

La barna forestille seg at de er bier som summer fra blomst til blomst en varm sommerdag og smaker på blomsternektaren.

  Slik gjør du:

  1. Sitt på dine hæler og bøy deg fremover til knærne.
  2. Strekk armene bak ryggen, åpne brystet og løft armene. Forestill at armene dine er biens vinger.
  3. Pust dypt inn gjennom nesen og på utpust slipp hodet ned mot blomsten og summ (ta tungen mot oversiden av munnen) som en bie “mmmmmm” med lang utpust.
  4. Pust biepust så lenge du vil og mens du puster, beveg overkroppen og vingene opp og ned – akkurat som en bie som summer fra blomst til blomst.
  5. Se for deg en vakker blomst som du vil lande på og suge nektar av. Sug nektar fra blomsten med å trekke pusten inn gjennom avrundet munn og pust ut gjennom nesen. Gjenta et par ganger.
  6. Du kan fly til en annen blomst og forsyne deg mer om du vil.
  7. Nå kan slippe hodet ned og senke vingene dine langs kroppen din.

  Bier og andre insekter har ikke lunger slik som oss mennesker. Så den står og rister på bakenden så den trekker seg sammen som et trekkspill – sånn puster bier. Du kan prøve å puste som en bie. 

  1. Begyn å riste på baken og hele kroppen. Rist en stund.
  2. Deretter trekk hele kroppen din sammen, hold en stund og slipp. gjenta et par ganger.
  3. Deretter legg deg deg på ryggen og slapp av i hele kroppen.