barneyoga workshop

Barneyoga Workshops

Barneyoga workshop er for deg som jobber med barn eller har barn selv og ønsker å lære å introdusere yoga for barn på en morsom og lærerik måte.

Barneyoga handler om å kommunisere med barna på en ny måte. Det handler om å være til stede og lære og utforske sammen med barn på en morsomt og trygg måte ved å bruke barnas språk.

2 dagers workshop

Dette er et workshop med både teori og praksis og dekker alderstrinn 1-10år. Passer for alle som har barn i sin hverdag og ønsker å bidra til deres bedre hverdag. Målet er å vekke interesse for yoga, samt lære hvordan introdusere yoga for barn på en morsom og lærerik måte gjennom fortellinger, eventyr og barneyoga kort og ikke minst hvordan bruke yoga som et verktøy i hverdagen.

Dere til å lære noen grunnleggende barneyogaøvelser, samt enkle pusteteknikker og meditasjoner. Dere kommer til å bli kjent med ulike yoga elementer og lære å sette sammen en barneyogatime ut i fra bøker og eventyr, og ikke minst fra barnas alder, behov og forutsetninger og interesser. Dere kommer også til å lære hvordan kroppen fungerer og hvordan de ulike øvelsene påvirker kroppen og sinnet, og hvordan yoga kan hjelpe barna deres til å slappe av, stresse ned, få mer balanse både i kroppen og i følelsene, få mer selvtillit, stole på seg selv og andre, blir mer fokuserte og glade, og å ikke handle reaktivt. Alt dette er gode forutsetninger for barnas videre utvikling og gir større muligheter for selvrealisering. For det barna lærer fra de er små, blir til en vane.

yogakort for barn

Kursinnhold:

 • 4 Eksempel klasser i barneyoga.
 • Hva er barneyoga?
 • Barneyoga fra et terapeutisk perspektiv – hvordan fungerer kroppen?
 • Yoga som verktøy.
 • Pustens hemmeligheter.
 • Elementer i barneyoga.
 • Fysiske øvelser, pusteteknikker og meditasjoner
 • Diverse øvelser – rosiner i kaken.
 • Ritualer og elementer i barneyoga.
 • Barneyoga i praksis. Barneyoga starter med oss selv.
 • Hvordan lage en enkel barneyoga sekvens ut i fra bøker og eventyr?
 • Hvordan lage en enkel barneyoga sekvens ut i fra barnas alder, behov og perspektiv?
  – Yoga for barn fra 1 – 3 år
  – Yoga barn fra 3 – 5 år
  – Yoga for barn fra 6 – 10 år
 • Jobb i grupper
 • Diskusjoner
 • Kursmateriale med øvelser, samt barneyoga sekvenser med bilder som dere kan ta i brukk med en gang.

Jeg gleder meg til å dele dette fantastiske verktøyet med dere som har barn eller jobber med barn til daglig og har et stort håp om at barneyoga kan hjelpe barna til å takle livets utfordringer nå og i framtiden.

Er du interessert og vil vite når neste workshop er? Registrer deg her eller ta kontakt!

yogakort for barn

Er du interessert i workshops om barneyoga?

Meld deg på!

Tilbakemeldinger

«Tuusen takk til deg, Oksana for en dag, og hvilken kunnskap og erfaring du sitter på- og deler! Anbefaler alle som er opptatt av barns ve og vel og ta dette kurset om det blir en ny sjanse! Og yogakortene er helt fantastiske! Heldige er alle barn (og voksne) som får ta del i dem:). Jeg gav kortene i dåpsgave i går og holdt også faddertalen basert på kortene. Tok gjestene blant annet med på en liten yogisk reise med kortet ditt «Pustebamse»! Stor suksess! Takk igjen, Oksana.»

– Kristine Bull-Engelstad

«Vi synes det var en veldig fin og lærerik økt:-)»

– Lilleslottet Barnehage 

“Vi i Almemoen Fus barnehage synes du hadde et veldig fint barneyogakurs for oss. Du var en inspirerende foredragsholder som forklarte øvelser og teori om yoga på en måte som var lett og forstå. Vi fikk mange morsomme og nyttige tips til hvordan gjøre yoga sammen med barn på en leken måte. Fint å få utdelt et hefte med beskrivelser av ulike øvelser. Bra at det også var teori knyttet opp til hvorfor gjøre de ulike øvelsene/ hvilket utbytte kroppen har av å gjøre akkurat den øvelsen. Det var fint å få gjøre ulike barneyogaøvelser selv på kurset, det man gjør selv husker man bedre. Vi er mange i barnehagen som nå bruker øvelsene dine på ulike måter i hverdagen med barna👍 Takk for flott kurs og gode tips!”

– Almemoen Fus Barnehage